CrossBgBible

Начална страница
Развитие на проекта
Изтегляне
Библейски текстове
Име, лого, права
За контакти

Изтегляне

Всяка по-нова версия от тази се води бета версия и е достъпна само за програмисти (във вид на сорс код който трябва да се компилира). След достатъчно тестове, новата версия ще бъде обявена за стабилна и ще бъде пусната за сваляне тук.

Програмата не се инсталира! Необходимо е само да свалите пакета (архива) и да го разархивирате. В разархивираната директория ще откриете изпълнимия файл (CrossBgBible). Просто го стартирайте и това е всичко.

Ако сте под Linux, за да тръгне програмата, трябва да имате инсталиран Qt (по всяка вероятност този пакет е инсталиран, но ако програмата не тръгне, значи трябва да си го инсталирате сами според правилата за инсталиране от хранилище на Linux дистрибуцията, която ползвате).

Пакета включва три български превода - Протестантски (1940), ВЕРЕН (2001) и Синодален (1992).
Цариградския превод не е включен официално в пакета поради неизяснени авторски права! Ще трябва да го свалите от допълнителните текстове.


CrossBgBible 0.9.34 (Qt4.5) от 10.10.2009г.

С тази версия на програмата Цариградския превод може да се свали много лесно - от меню "Други" | "Повече преводи" щраквате върху "Цариградски (1914)" и това е всичко.

OS Пакет (от sourceforge.net)
Windows XP: CrossBgBible-0.9.34-WinXP.zip
Linux: CrossBgBible-0.9.34-Linux.tar.gz
Mac: CrossBgBible-0.9.34-Mac.zip
Src: CrossBgBible-0.9.34-src.tar.gz


Всички версии от sourceforge.net